JACHTSEIZOEN 2018

OPGELET:

De jachtperiode op reeën gaat ieder jaar van start op 15 juli en die op herten op 21 september. Beide eindigen op 31 december (behoudens verlenging door het bevoegde ministerie). Tijdens die periode wordt gevraagd om het bosgebied niet te betreden van ’s avonds 2 uur voor zonsondergang tot de volgende dag ’s ochtends twee uur na zonsopgang, conform de specifieke overeenkomst die werd gesloten met het Departement Natuur en Bos (DNF). Met die voorzorgsmaatregel wil men ervoor zorgen dat het wild niet wordt afgeschrikt en dat uw veiligheid wordt gegarandeerd m.b.t. schoten afkomstig van jagers die op de loer liggen.

Negeer nooit een toegangsverbod als dit aangeduid wordt door specifieke signalisatie.
– Gele officiële posters zijn informatie posters.
– Rode officiële posters zijn posters die verbieden het doorgeven van een weg of spoor.
https://extratrail.com/nl/advies-voor-traillopers/

Kalender 2018 (update 06/12/2018):
Vanaf de maand september zullen wij op basis van de informatie die het Departement Natuur en Bos ons verstrekt de jachtkalender publiceren. Wij wijzen u er wel op dat wij niet altijd beschikken over alle informatie en dat de kalender kan worden gewijzigd zonder dat wij daarvan op de hoogte zijn. Één devies: wees waakzaam en houd u aan de afbakening die conform de geldende wetgeving door de jagers in het bos werd geplaatst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*